Justiitsministeerium: Tartu vangidele ei antud riknenud toitu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vangla
Tartu vangla Foto: Aldo Luud / SL Õhtuleht

Justiitsministeeriumi teatel ei ole Tartu vangidele antud riknenud toitu, vaid nende seas levib Norwalki viirus.


«Vangidele ei ole antud riknenud toitu. Tartu vanglas haigestunud vangidelt võetud analüüside põhjal on tegemist Norwalki viirusega. Tegemist on Eestis laialt levinud ning kergesti nakkava viirusega, mis saab edasi kanduda nii inimeselt inimesele kui ka esemete kaudu,» teatas justiitsministeerium.

Haiguse kulg, millega kaasneb iiveldus ja kõhulahtisus, ei ole aga enamasti raske ning see möödub tavaliselt 3-4 päevaga. Praegu on viirussümptomitega vange Tartu vanglas alla kümne.

Viiruse leviku tõkestamiseks on vanglas kehtestatud liikumispiirangud ning haigestunud vangidele on tagatud vajalik arstiabi.

Eilses saates «Reporter» väitis Kanal 2 uudises, mis käsitles viirushaiguse levikut Tartu vanglas, et justiitsministeeriumi saavat võimaliku kõhuviiruse puhangu kohta infot anda alles esmaspäeval, mis aga ei ole tõsi.

Tegelikult ei ole Kanal 2 selles küsimuses justiitsministeeriumi kommentaari küsinud. Justiitsministeeriumile alluv vanglateenistus tegutseb aga ööpäevaringselt ning on ka suuteline vajadusel oma tegevuse kohta kommentaare jagama, teatas justiitsiministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles