Helsingis algab kohtuprotsess arvatava sarimõrtsuka üle

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstal
Süstal Foto: Toomas Huik

Helsingi ringkonnakohtus algab täna Soome mõistes erakorraline kohtuprotsess hooldusõena töötanud arvatava sarimõrvari üle.


59-aastast naist süüdistatakse viies mõrvas ja kuues mõrvakatses, vahendas STT. Väidetud ohvrid olid tema hoolealusteks.

Lisaks sellele süüdistatakse kohtualust jõhkras vägivallatsemises ja omandivastases ning uimastiga seotud kuriteos. Väidetavad kuriteod leidsid Helsingis aset aastatel 2004-2009.

Hagi järgi kahtlustatakse, et naine andis oma eakatele ohvritele eluohtlikku doosi mitmesuguseid medikamente, mida arst polnud neile määranud.

Hooldusõde kahtlustatakse hooldusalustele südamerohtude, depressiooniravimite, opiaatide ja bensodiasepiini andmist.

Ligi aasta eeluurimisvanglas kinni istunud naine pole end süüdi tunnistanud.

Kohus on asja arutamiseks varunud 29 päeva. Lõppotsus peaks selguma märtsi lõpus.

Ringkonnakohtu prokurör nõuab talle eluaegset vangistust.

Hooldusõde on ka varem kohtulikult karistatud, näiteks eelmisel aastal ühe patsiendi ehete varastamise pärast. Üle-eelmisel aastal pani ta Meilahti haiglas põlema lifti ja teda karistati kahju tekitamises.

Ka on teda karistatud narkootiliste ainete hulka arvatud ravimite omamise pärast. Viimased süüdistused puudutavad just sarnaseid ravimeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles