Mulgimaa Arenduskojal valmis põhikirja projekt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

21. oktoobril arutasid Mulgimaa seltsielu eestvedajad, ettevõtjad ning Abja, Halliste, Karksi, Paistu ja Tarvastu valla ning Mõisaküla linna esindajad Kaarli rahvamajas loomisel oleva mittetulundusühingu Mulgimaa Arenduskoda põhikirja projekti. Selle oli koostanud Abja Koolituskeskuse konsultant Jaan Pulk Euroopa Liidu programmi LEADER nõudmistele tuginedes.

Huviga kuulati Pärnu Lahe Partnerluskogu juhi Krista Habakuke ettekannet sellealastest kogemustest Pärnumaal, Kagu-Eestis ja teistes Euroopa riikides.

Koosolek otsustas kaasata tulevase arenduskoja asutajaliikmeteks kogu traditsioonilise Mulgimaa: lisaks nimetatud Viljandimaa omavalitsustele Helme ja Põdrala valla ning Tõrva linna Valgamaalt.

Loodava arenduskoja põhikirja projekti parandamiseks ja täiendamiseks tegid teiste hulgas asjalikke ettepanekuid Halliste vallavanem Andres Rõigas ja Karksi vallavanem Arvo Maling.

Järgmine kokkusaamine on veel selle aasta sees. Siis on kavas sõlmida Mulgimaa Arenduskoja asutamisleping ja võtta vastu põhikiri.

Euroopa Liidu LEADER-programm toetab maaelu arengut. Tegevus tugineb piirkonna arengustrateegia kavandanud kohalikele tegevusgruppidele, kes on võtnud endale vastutuse strateegia elluviimise eest.

Eestil on selle kaudu võimalik alates 2007. aastast saada sadade miljonite kroonideni ulatuvat toetust väiksemateks investeeringuteks maapiirkonnas. Kasu saavad eelkõige seal tegutsevad mittetulundusühingud ja ettevõtjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles