Vana hea Thriller mängib jälle

Liivia Tohvelmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimasel ajal on väga moodi läinud korraldada endisaegsete asutuste töötajate kokkutulekuid.

Endise Suure-Jaani Metsamajandi töötajate peoõhtul astus lavale seltskond muusikamehi 1980. aastatest, kes omal ajal pakkusid peaaegu igal nädalavahetusel rahvale nauditavat tantsumuusikat.

Vokaal-instrumentaalansambel Thriller, nagu on kollektiivi nimetatud 24 aasta vanustes asutamisdokumentides, oli selleks sündmuseks üles soojendanud terve õhtutäie vanu lugusid ja lisanud neile mõne uuemagi.

Küll vanasti olid alles peod!

Õigupoolest sai kokkutuleku idee alguse ansambli juhi ja klahvpillimängija Uno Viigandi juhuslikult suusoojaks öeldud lausest ühel Lions-klubi üritusel: «Olid meil vanasti alles peod! Rahvas lõi tantsu, lauad olid lookas, sõime Silvi tehtud põdrarulle...»

Aasta jagu hiljem üllatati Uno Viigandit ettepanekuga vanadele töökaaslastele taas tantsurõõmu pakkuda.

Pidu sai vägev: olid kuulsad põdrarullid ja tantsumuusika, mis peolised kohe kaasa haaras ning kogu õhtu jooksul põranda rahvast tulvil hoidis. Vana hea Thriller teadis endiselt, kuidas teisi oma pilli järgi tantsima panna. Repertuaaris olid lood, mis lausa kutsusid jalga keerutama. Ega esitajadki kehvad olnud.

Isa mängis pilli, poeg oli õhtujuht

«Hästi mängite, poisid! Isegi paremini kui aastaid tagasi,» käis aeg-ajalt nii üks kui teine oma hinnangut andmas. Siin võis tõetera sees olla, sest helitehnika on praegu ju teadagi parem ja sellest ka korralik sound .

Mõnusa peo kordaminekus oli suur osa ka õhtujuhil, hea naljasoonega noormehel Marek Sadamal. Thrilleris mängib kitarri tema isa Peeter Sadam, praegune Suure-Jaani Gümnaasiumi direktor.

Enamiku laulutekstide autor on Uno Viigand, keda laiem üldsus tunneb ristsõnade koostaja Onu Unona. Kolmele laulule on ta kirjutanud ka meloodia. Neist tuntumaks said spordilototeemaline «Kuus risti» ja «Kabala valss».

Esinemiskutseid tuleb järgemööda

Enne hiljutist metsamajandi kokkutulekut oli Thriller harjutamas käinud paar kuud. Eelsoojenduseks sai bänd mõne esinemiskutse: endiste Võhma restorani töötajate kokkutulekule ja Suure-Jaani kultuurimaja korraldatud vabaõhuüritusele kohvikusse Arturi Juures, kus veel pärast südaööd ei tahtnud tantsupõrandalt lahkuda ei vanad ega noored.

Tantsulusti pakuti ka üleriigilisel õpetajate spordipäeval, kust taas pillimehi veel hilisööl kuidagi koju ei tahetud lasta.

Thrilleri liikmetele annavad esinemised võimaluse end jälle noorena tunda. See, et ka teised nende muusikast rõõmu tunnevad, lisab energiat ja tahet astuda ikka uuesti lavale ja oodata uusi esinemiskutseid.

ANSAMBEL

Ansamblis Thriller mängivad Uno Viigand, Peeter Sadam, Toomas Piirsoo, Peeter Reimal, Rein Saavan ja Toomas Notta. Pärast pikemat vaheaega tuli muusikakollektiiv uuesti kokku tänavu suvel.

Allikas: Uno Viigand

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles