Lugemisaastale kulutatakse 3,4 miljonit krooni

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamaturiiul.
Raamaturiiul. Foto: Margus Ansu.

Lugemisaasta avatakse ametlikult reedel Albu vallas traditsioonilise Tammsaare võistulugemisega, lugemisaasta üritustele kulub 3,4 miljonit krooni.

Projektijuht Krista Ojasaare sõnul kulub kaks kolmandikku lugemisaasta eelarvest ürituste toetamisele ja vaid kolmandik meediakampaaniale, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Meediakampaania sisu on see, et tuntud inimesed soovitavad raamatuid lugeda. See hõlmab endas teleklippi, mis hakkab jooksma ETVs, siis tulevad plakatid igasse kooli ja raamatukogusse, kaasa arvatud ka väliseesti koolid. Lisaks tulevad plakatid reklaamkastidesse ja tänaval käidavatesse kohtadesse, sest peame ikkagi minema inimeseni, mitte ootama, et inimene tuleb meie juurde,» selgitas Ojasaar.

Krista Ojasaare sõnul on lugemisaasta olulisemateks sündmusteks Balti raamatumess, kirjandusfestivalid Prima Vista ja Head Read, mis toovad huvilisteni palju uut ja põnevat kirjandusvallast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles