Kiviõli tuhamäest saab seiklusturismikeskus

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli tuhamäele plaanitakse ehitada turismikeskus.
Kiviõli tuhamäele plaanitakse ehitada turismikeskus. Foto: SA Kiviõli Seiklusturismi Keskus

Kiviõlis asuvast Baltikumi kõrgeimast tuhamäest plaanitakse järgmisel aastal ehitada seiklusturismikeskus, kus saaks tegeleda suusa-, moto-, ratta-, seiklus- ja tervisespordiga.

Eile avaldasid ühiste kavatsuste protokolli allkirjastamisega keskuse rajamiseks toetust Kultuuriministeerium, suusaliit, jalgratturite liit, mootorrattaspordi föderatsioon, Sihtasutus Eesti Terviserajad, Kiviõli linn ja Ida-Viru maavalitsus.

Projekti eestvedaja, Sihtasutuse Kiviõli Seiklusturismi Keskus juhatuse liige Janek Maar ütles, et  loodava keskuse eesmärgiks on saada aastaks 2015 kõige hinnatumaks aktiivse puhkuse keskuseks Soome lahe regioonis, mida külastaks aastas 75 000 sise- ja välisturisti.

Keskusesse tulevad muu hulgas mägiautode rada, zip-line trosslaskumine, seikluspark, ATV rajad ja 2,5 kilomeetri pikkune terviserada. Maar tõi eraldi välja mäesuusanõlvad, mille pikkus võiks küündida isegi 700 meetrini. Nõlvade kõrvale ehitataks ka rahvusvahelistele nõuetele vastav lumelauapark, kus saaksid treenida Eesti tipud ja korraldada lumelauaalade rahvusvahelisi võistlusi.

Keskuse rajamisse on juba investeeritud 19 miljonit krooni, projekti kogumaksumus ulatub aga 90 miljoni kroonini. Seni on suurimaks toetajaks olnud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Keskkonnainvesteeringute Keskus, Kiviõli linn ja Kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles