Kõhuviirus jõudis Lasnamäe lasteaeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lähiajal võib lasteaedades ja koolides kasvada haigestumine sesoonsesse kõhuvaevusi põhjustavasse viirusesse, mis paneb muretsema lapsevanemad, kuid tervisekaitse inspektsioon siiski põhjust muretsemiseks ei näe.

Venekeelse Postimees.ee toimetusse pöördus Jelena (nimi toimetusele teada), kelle sõnul levib kõhuvaevusi põhjustav viirus Tallinna lasteaedades ja algkoolides.

«Esmalt haigestus mu nelja-aastane tütar, seejärel meie mehega,» rääkis ta. «Edasi kuulsime, et haigestusid teised lapsed tütre rühmast, siis nende vanemad ja mitmed kasvatajad.» Lisaks kuulis Jelena haigusest sugulastelt, kes elavad Tallinnas teises linnajaos ega ole kuidagi seotud Lasnamäe lasteaia või algkooliga.

Ta välistas võimaluse, et haiguse levikus võiks süüdi olla lasteaia sanitaarne olukord ning uskus, et tegu on hooajalise nähtusega, mis võtab mõnel juhul tõsisemaid, mõnel jälle kergemaid vorme.

Irina Dontšenko tervisekaitse inspektsiooni osakonnast kinnitas, et eriliseks muretsemiseks pole põhjust, kuna tegu on hariliku sesoonse rota- ehk noroviirusega.«Eriliseks epideemiaks valmistumiseks pole mingit põhjust,» kinnitas ta.

Tervisekaitse inspektsioon soovitab kõhuviiruse vältimiseks jälgida hügieenireegleid, hoolikalt käidelda toiduaineid ning vältida kokkupuutumist nakatunutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles