Valdo Randpere: Tallinna paadimaks lekib

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: Pm

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Valdo Randpere sõnul peaks Tallinn läbimõtlemata ja spekulatiivse paadimaksu kaotama.


«Linnavalitsuse poolt linneelarvesse kirjutatud 10 miljonit krooni paadimaksu tulu on täiesti põhjendamatu, sest eelarve koostajatel puudus informatsioon reaalsete maksustatavate paatide kohta,» ütles Randpere.

Ta lisas, et seda kinnitab linnavalitsuse 21. jaanuari otsuse eelnõu, mille seletuskirjast selgub, et linnavalitsus on kursis, et paadimaksu kogumine praegusel ajal ei ole mõistlik ega prognoositav. «Järelikult oli paadimaksu kehtestamine läbimõtlemata ja spekulatiivne ning see tuleb kaotada,» lausus Randpere.

«Uue maksu kehtestamine nõuab põhjalikke analüüse ning realistlikke prognoose. Praegu on linnavalitsus maksu kehtestamisega kiirustanud ning seeläbi võtnud kahetsusväärse riski maksu n-ö katsetada, teadmata samas, milline on tulemus,» märkis linnavolinik.

Ta lisas, et läbimõeldud eeltöö tegemata jätmine võib päädida olukorraga, kus maksu kehtestamine ning haldamine võib osutuda suuremaks kui sellest saadav tulu. «Võttes arvesse Tallinna linna majanduslikku olukorda, ei ole selline spekuleerimine põhjendatud,» hindas Randpere.

Reformierakonna fraktsioon esitab tänasel volikogu istungil eelnõu möödunud aasta lõpus kehtestatud paadimaksu tühistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles