Kuressaare vapilaev Admiral Cowan kohalikel merepäevadel ei osale

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinijahtija Admiral Cowan..
Miinijahtija Admiral Cowan.. Foto: Kaitsevägi.

Kuressaare vappi kandev miinilaev Admiral Cowan ei saa jätkata miinijahtija Sulev traditsiooni ning osaleda linna merepäevadel.

Eesti mereväe miinijahtija Sulev kandis oma vööris Kuressaare linna vappi seitse aastat ja neil aastatel külastas Sulev ka Kuressaare merepäevi, kirjutas Meie Maa.

Kuna laev on nüüd mereväe operatiivreservis, andis linna 445. sünnipäeval, tänavu 9. mail, linnavalitsus uue Kuressaare vapi Admiral Cowanile, Inglismaalt aasta tagasi Eestisse jõudnud miinijahtijale. Kahjuks Admiral Cowan tänavu Kuressaare merepäevadel osaleda ei saa.

«Alates 25. juulist kuni novembrikuu lõpuni on miinijahtija Admiral Gowan planeeritud osalema NATO miinitõrjeeskaadri koosseisus missiooni ühisõppustele NRF-11 Vahemerele,» rääkis ajalehele Eesti mereväe pressiesindaja, vanemmaat Svetlana Niilo.

Praeguste plaanide kohaselt tuleb tänavu Kuressaare merepäevadele mereväe staabi- ja tuukrilaev Tasuja. Praegu tehakse laevale remonti ja augustikuus osaleb Tasuja Baltroni koosseisus õppustel.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles