Machu Picchu juurest evakueeriti tuhanded turistid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Machu Picchu
Machu Picchu Foto: Reuters / Scanpix

Peruu võimud suutsid laupäevaks evakueerida kõik turistid iidsete muististe juurest Machu Picchu piirkonnas, kuhu nad jäid lõksu nädala eest paduvihmade tagajärjel vallandunud maalihete ja üleujutuste tõttu.


Tuhanded inimesed ei pääsenud alalt ära, sest raudtee on paiguti lõhutud ja mägiteed samuti muda alla jäänud. Paljud turistid ei soovinud küll ise lahkuda, kuid valitsus otsustas kõik inimesed piirkonnast evakueerida, vahendas AFP.

Turistid toimetati esmaspäevast alates helikopteritega lähedalasuvatesse küladesse, kust nad saadeti edasi Cusco linna. Machu Picchu lähedal asuvasse Aguas Calientese linna ja ümbruskonna hotellidesse ei jäeta kedagi, kinnitas turismiminister Martin Perez

Politsei ja sõjavägi korraldavad tsoonis ulatuslikke otsinguid. Inkade kunagisse pealinna Cuscosse on turiste vastu võtma saabunud mitme riigi diplomaadid. Kokku evakueeriti vähem kui nädalaga ligi 3500 turisti, kelle vedamiseks renditi koptereid ka USA võimudelt. Sõjaväelennukeid saatsid appi ka Argentina ja Tšiili valitsused.

Machu Picchu ainsa rongiühenduse taastamiseks Cuscoga kulub võimude hinnangul ilmselt paar kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles