«Keskpäevatund»: võidusammast võiksidki jääda valgustama prožektorid

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues valguses särav võidusammas Vabaduse väljaku taustal.
Uues valguses särav võidusammas Vabaduse väljaku taustal. Foto: Toomas Huik

Vabadussõja võidusammast võiksidki jääda valgustama praegused prožektorid, sest see on odavam, töökindlam ja ilusam, leidsid arvamusliidrid tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

Ajakirjanikud Ainar Ruussaar ja Priit Hõbemägi ning ettevõtja Rein Kilk arutlesid tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» muuhulgas Kaitseministeeriumi plaani üle kuulutada välja uus riigihange, et uuendada Vabadussõja võidusamba sisevalgustus.

Rein Kilk tunnustas ajutist prožektorivalgustust, mis asendab praegu rikkis olevat samba sisevalgustust. «Kas teile ei tundu, et see on märgatvalt soojem ja inimlikum, kui disniländilik led-valgustus?» arutles ta. «Miks ei võikski see samba valgustus prožektoritega katuselt olla?»

«Kui valgustame sammast prožektoritega, hoiame kõvasti raha kokku,» ütles Priit Hõbemägi. «Ärgu ta säragu öösel. Pole vaja, et ta pimestaks joobnud inimesi, kes sealt öösel mööda kõnnivad. Lõpetame ära, ei ole vaja seda riigihanget.» Hõbemägi pakkus, et sisevalgustuse küsimusega võiks hakata uuesti tegelema kahe aasta pärast, kui euro on käes ja majandusseis eeldatavasti parem.

«See meenutab Brežnevi Nõukogude Liitu,» ütles Ainar Ruussaar, kommenteerides seda, kuidas opositsioon soovis samba ehitamise uurimiseks Riigikogu komisjoni moodustada.

Rein Kilk tõdes, et võidusambaga toimuv käib nagu Murphy seaduse järgi, kus kõik mis võib untsu minna ka untsu läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles