Hiinat raputanud maavärinas hukkus inimene

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina kohus mõistis ehitusfirma töötajad vangi.
Hiina kohus mõistis ehitusfirma töötajad vangi. Foto: AP / Scanpix

Hiina edelaosa pühapäeva hommikul raputanud mõõduka tugevusega maavärinas hukkus võimude teatel vähemalt üks ja sai viga veel üle kümne inimese, kui mõned majad kokku varisesid.



Sichuani maakonnas kella poole kuue ajal kohaliku aja järgi (pool tundi enne keskööd eesti aja järgi laupäeval) alanud tõugete epitsenter oli Suiningi linna lähedal, vahendas AFP.

Kohalikus seismoloogiajaamas mõõdeti maavärina tugevuseks 5,0 magnituudi Richteri skaalal, kuid USA geoloogiliste uuringute keskuses hinnati see 5,2 magnituudi tugevuseks.

Hiina riigitelevisioonis näidati pilte rusudesse varisenud ühekordsetest elamutest. Teadete kohaselt on kahjustada saanud või sisse kukkunud kümned kodud, kuid täpseid arve ei mainitud.

Sichuani maakonda üle-eelmise aasta mais tabanud võimsas 8-magnituudises maavärinas hukkus peaaegu 87 000 inimest ning ligi 5 miljonit jäid koduta. Hiian riigimeedia teatas alles eelmisel nädalal, et tänavu viiakse lõpule 90 protsenti taasülesehitustöödest selles regioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles