Kas Eesti mäesuusatamise skandaal jõuab kohtusse?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deyvid Oprja
Deyvid Oprja Foto: Peeter Langovits

Vancouveri olümpiakoondisest välja jäetud Warren Smithi esindajad lasid Eesti advokaadibürool saata EOK-le ja Eesti Suusaliidule ultimatiivse pöördumise.


Seal viidatakse tõsiasjale, et värskeimas FISi edetabelis on sel suvel Eesti lipu all sõitma asunud Warren Smithi punktiseis märksa parem kui Deyvid Oprjal, kes arvati olümpiakoondisesse, kirjutab Õhtuleht.



«Objektiivsed põhjused Warren Smithi Eesti Olümpiakomiteele mitte esitamiseks puuduvad ja tuleb tõdeda, et otsuse tegemisel on lähtutud eelkõige subjektiivsetest põhjustest (kaasa arvatud asjaolu, et suusaliidu mäesuusatamise alakomitee juhatuse liige on ühe koondisesse esitatud sportlase lähisugulane (mäesuusatamise alarühma juhatuse liige Jüri Oprja on Deyvidi isa – toim)),» seisab advokaadibüroo Ehasoo & Partnerid vahendusel läkitatud ametlikus kirjas, kus süüdistatakse suusaliitu diskrimineerimises ja olümpiaharta rikkumises.



Dokument lõpeb kahe palvega: 1. Lisada Warren Smith Eesti olümpiakoondisse, 2. Koondisest väljajätmise korral esitada objektiivsed põhjendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles