Toompark: eriti keerulises olukorras on aastatel 2006-2007 laenu võtnud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sundmüük.
Sundmüük. Foto: Urmas Nemvalts

Kinnisvaraspetsialist Tõnu Toompark kirjutab, et eriti keerulises olukorras on inimesed, kes on kinnisvara soetanud ja laenu võtnud turu tipphetkedel 2006.-2007. aastal.


Toompark kirjutab oma

blogis

, et kinnisvaraturu pakkumise tundmatuks (ja raskesti mõõdetavaks) teguriks on täna laenumaksetega raskustes olevad inimesed, kelle varal on potentsiaal sundmüüki tulla. Ta täpsustab, et peab silmas just 2006. ja 2007. aastal laenuvõtnuid.

«Samuti on üsna tõenäoliselt kasvava võlakoorma all olevate korteritega hädas korteriühistud. Ühel momendil korteriühistute kannatus katkeb, kuid millised tegevused sellele järgnevad, on keeruline ette ennustada, sest panga kasuks oleva hüpoteegiga korteri puhul on raske ühistule mingit raha välja nõuda,» kirjutab Toompark.

Ta lisas, et kinnisvaraturul on endiselt vähe positiivseid uudiseid, kuid positiivsed uudised on siiski erinevalt näiteks aastatagusest ajast igal juhul olemas. «Seda peegeldab kõige paremini tehingute kasvu fakt, mis näitab, et hulk inimesi on valmis Eesti kinnisvaraturu positiivsemale tulevikule rahakoti abil panuseid panema.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles