Valmiera teater tuleb menulavastusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ugala ja Valmiera teater tähistavad oma sõprussuhete sõlmimise 50. aastapäeva vastastikuste külaskäikudega.

Ugala mängis 1. aprillil Valmiera teatri laval üht oma menukaimat lavastust, Ott Aardami kirjutatud ning lavastatud «Börsi ja Börsitari». Publikuhuvi oli ka Lätis väga suur ning administraatorid nägid vaeva lisatoolide äramahutamisega.

Läti vaatajate reaktsioon ei erinenud Eesti publiku omast, lavaloole elati heatahtlikult kaasa ja naljadest saadi üsna ühtmoodi aru. Kindlasti polnud selles väike osa Jaanus Johansoni meisterlikul tõlkel, mida ta ise ka publiku kõrvaklappidesse luges.

Valmiera teater on praegu üks Läti hinnatumaid teatreid nii publiku kui teatraalide silmis. Paljud teatrikooli lõpetanud noored näitlejad on oma koduks valinud just Valmiera.

Teatri repertuaar on mahukas ja kirev, suur osa on klassikal. Praegugi on mängukavas Shakespeare’i «Kuningas Lear» ja «Hamlet», Tšehhovi «Kolm õde» ning Dostojevski «Idioot».

Andrus Kivirähki «Eesti matus», mis jõudis Valmieras Andres Lepiku käe all publiku ette 2006. aasta detsembris, on menukaim suure saali lavastus.

Elav klassik Kivirähk on nagu ikka leidnud teemad, mis on igaühele lähedased, ning loonud tegelased, kelle olemust ja juttu jälgides ei teagi ühel hetkel enam, kas see kõik on pööraselt naljakas või natuke kurb.

Ugala suures saalis mängivad valmieralased «Eesti matust» 8. aprillil. Kõigile Kivirähki loomingu ning üldse hea huumori austajatele on see etendus kindlasti maiuspala.

Etendusel on sünkroontõlge eesti keelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles