Siniallikate lähedale on varemgi prügi maha pandud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikoorem siniallikateni viiva tee otsa juures.
Prügikoorem siniallikateni viiva tee otsa juures. Foto: Karli Saul.

Harjumaal Kose vallas Siniallikate juures kallas täna kaubaveoauto juht maha koormatäie puuviljakaste, millest osad on tühjad, osades aga on mädanenud õunad ja muud puuviljad.

Aegade jooksul on sealt teisigi prügihunnikud avastatud, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Kose vald on pannud Siniallikale parkimisplatsile prügikasti ja selle maht rahuldaks möödasõitjate kohapeal tekkinud prügi,» rääkis Kose vallavanem Vello Jõgisoo. «Küll aga ei ole see tõesti esimene kord, kui möödasõitjad toovad oma prügi sinna kasti, siis saab see kast täis ja prügi pannakse kasti kõrvale.»

Vallavanema sõnul on osad paharetid aegade jooksul isegi kätte saadud. Prügihunnikus olevate märkmete järgi on inimestega ühendust võetud ja teada antud, et prügi valest kohast ära koristataks. «Ükskord oli isegi selline juhus, et järgmine päev oli prügihunnik sealt kadunud, sest tegemist oli ühe Lõuna-Eesti kooli õpetajaga,» tõi vallavanem näite.

Jõgisoo teatel on siiani kasutatud piirkonna puhastamiseks koolilaste abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles