Põlvas partneriaadil kohtusid piiriäärsete riikide ettevõtjad

Sander Silm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põlvas leidis aset Eestis enneolematu üritus – partneriaad, mis tõi väiksesse Põlva linna kokku ligi poolsada ettevõtjat viiest eri riigist.

Parteneriaad kujutab endast ettevõtjate kohtumist, kus kohaletulnud ettevõtjad peavad võimalike koostööpartneritega 20 minuti pikkusi läbirääkimisvoore. Eelnevalt on ettevõtjad parteneriaadi kataloogi põhjal välja valinud potentsiaalsed koostööpartnerid ning 20 minuti jooksul vaadataksegi, kas koostööst saab asja või mitte. Kui midagi välja ei tule, siis läheb "paar" laiali.

Eelnevalt olid korraldajad firmad välja valinud nende tegutsemisprofiilide järgi, vältimaks olukordi, kus kokku tulevad näiteks põllumajandus- ja trükifirmad.

Põlvasse kogunenud ettevõtjad tegelesid kõik valdavalt metalli- ja puidutöötlemisega.

Partneriaadi Eesti-poolne koordinaator Annika Jõks ütles, et tegemist on sisuliselt kontaktmessiga, mida rootslased ja norrakad on juba aastaid edukalt läbi viinud. "Partneriaad on alguse saanud kaheksa aastat tagasi Rootsist, mil seal hakati partneriaade korraldama Rootsi ja Norra piiriäärsetele ettevõtjatele," ütles Jõks.

Praegu osaleb Rootsis aset leidvatel partneriaadidel juba üle 150 ettevõtte ning sealsed partneriaadid kestavad mitu päeva.

Ka Põlvasse olid kohale tulnud Eesti, Läti, Leedu, Norra, Rootsi ja Venemaa piiriäärsete alade ettevõtjad, kusjuures Eesti kõik 14 firmat oli pärit Kagu-Eestist. Valgamaalt osales partneriaadil kolm ettevõtet – Hiiesalu Grupp OÜ, AS Otolux ja Ritsu AS.

ASi Otolux juht Tõnis Balodis ütles, et sellist koostööpartnerit, mis nende ettevõttele täpselt sobiks, nad Põlvast ei leidnud. "Küll oli aga mitmeid huvitavaid koostööpakkumisi," sõnas Balodis.

Partneriaadi viisid Põlvas läbi MTÜ Euregio Pskov-Livonia ning SA Põlvamaa Arenduskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles