Juhan Kivirähk: Tallinna seadus oleks asjakohane

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kivirähk
Juhan Kivirähk Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Sotsioloog Juhan Kivirähk märkis, et Tallinna ja riigi vastuseisu võiks aidata lahendada pealinna staatuse seadus.


Kivirähk rääkis pealinna staatuse seadusest mõne päeva eest usutluses Kuku raadiole. Postimees.ee'le sõnas ta, et ta ei esitanud raadiosaates mingit seadusandlikku initsiatiivi. «Kuna pealinna seadusest kirjutati lehes, siis ma arvasin, et see võiks olla hea mõte. Ma ei ole mingi õigusspetsialist. Ma lihtsalt mainisin seda, et praegu käsitletakse linna ja Toompea vastasseisu poliitilised võtmes, et on Keskerakond ja võimukoalitsioon. Tegelikult on selle konflikti olemus ilmselt laiem. Sest et linnavõim on läinud Toompeaga konflikti ka teistsuguste koalitsioonidega,» rääkis Kivirähk.

Ta mainis, et ilmselt on midagi viltu linna volituste ja õiguste määratluses. «Selle täpne seadustamine oleks kindlasti asjakohane, sest Tallinn toimib pisut teistmoodi kui Piirissaare või Ruhnu,» täpsustas Kivirähk.

Vastuseisul on tema sõnul ilmselt sellised tagamaad, mida saaks juriidilise täpsustusega ära hoida. «Poliitilised vastuolud jäävad ju igal juhul ja alati. Aga ilmselt on sellel ka objektiivne alus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles