Õppurid saavad peretoetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba üle aasta makstakse 16aastastele ja vanematele põhikooli, gümnaasiumi või põhikooli baasil kutseõppeasutuse õpilastele peretoetusi riiklike registrite andmete alusel.

Sotsiaalkindlustusameti ning haridus- ja teadusministeeriumi koostöölepingu alusel kantakse riiklikku pensionikindlustuse registrisse andmed 16aastaste ja vanemate laste õppimise kohta õppeasutustes, kus õppimine annab õiguse peretoetustele, samuti andmed esimesse klassi astuvate laste kohta.

Lisaks eelnevale edastatakse andmed ka õppimise lõpetamise kohta. Õppurite andmed kantakse riiklikku pensionikindlustuse registrisse 15. septembriks. See tähendab, et peretoetusi on võimalik välja maksta oktoobrikuus. Seejuures makstakse toetused välja ka tagasiulatuvalt eelnevate kuude eest, mil lapsel oli õigus toetustele.

Kõrvuti registritevahelise andmevahetusega säilib siiski ka senine võimalus esitada õppeasutuse teatis või pikendatud kehtivusajaga õpilaspilet.

Kui teatis või õpilaspilet esitatakse elukohajärgsele pensioniametile hiljemalt k.a 17. augustiks, makstakse peretoetused, sh koolitoetus 450 kr, välja septembrikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles