Arhitektide liitu juhib Peeter Pere

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Pere.
Peeter Pere. Foto: Eesti Arhitektide Liit

Täna Tallinnas toimunud Eesti Arhitektide Liidu (EAL) korralisel üldkogul valiti liidu uueks esimeheks arhitekt Peeter Pere.

Samuti valiti järgnevaks kaheks aastaks liidule uus eestseisus ja anti üle teenetemedalid, vahendas liidu pressiesindaja.

EALi uueks juhiks valitud Peeter Pere rõhutas oma mõtteid esitades, et «me elame läbi keerulist aega, kus arhitektid peavad silmitsi seisma kogu ehitusvaldkonda tabanud raskustega, arhitektide tööhulk on vähenenud kordades ja paljusid ähvardab töökaotus.»

«Sellises olukorras tegutsemine paneb ka uuele eesteisusele täiendavad keerulised kohustused. Kriisist väljumine võtab loodetust rohkem aega ning see muudab kogu ühiskonda. Arhitektid peavad olema võimelised muutustega kiirelt kohanema. Tegeleda tuleb hea ruumi loomiseks, ehitamiseks, hoidmiseks, mõistmiseks vajalike tingimuste loomisega,» leidis Pere.

Peeter Pere osutus valituks 137 poolthäälega, rohkem kandidaate esimehe kohale ei olnud.

Peeter Pere on lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinstituudi 1980. aastal, on arhitektuuribüroo Arhitektid Muru ja Pere OÜ arhitekt ja kaasomanik. Ta on kuulunud EALi eestseisusesse aastatel 1998-2002 ja uuesti aastast 2008. Ta on EALi kutsekomisjoni liige ja Eesti Kunstnike Liidu Liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles