Ligi sekkus kärpehoiatusega ERRi uudisteloomesse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Jürgen Ligi kritiseeris «Aktuaalse kaamera» kajastust kodulaenu intresside maksesoodustuse teemal ning viitas võimalikule vajadusele rahvusringhäälingu (ERR) eelarvelt kokku tõmmata.

Reformierakondlasest rahandusminister saatis «Aktuaalse kaamera» ajakirjanikele kirja, milles kritiseeris eilset uudistesaate kajastust eluasemelaenu kodulaenu intresside maksesoodustuse kohta; loos esinenud teiste erakondade poliitikuid nimetas minister oma kirjas populistideks ja lugu tülgastavaks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

ERRi juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul võib kirja sõna-sõnalt lugedes mõista, et selles on ähvardus, mida ei saa kuidagi heaks kiita.

Jürgen Ligi kinnitas, et ei püüdnud ajakirjandust ähvardada ega mõjutada, vaid soovis lihtsalt «tavapärase otsekriitika» teel juhtida tähelepanu asjaolule, et kui maksusoodustust järk-järgult kaotama ei hakata, tuleb riigil see raha mujalt leida.

«Kriitika oli illustreeritud näidetega, mis kindlasti olid piiri peal ja riskantsed, aga ma olen nõus riskima, kui suhted on seni olnud usalduslikud,» teatas minister ja rõhutas, et tema kindlasti ei ole see, kes ajakirjandusvabadust kunagi on piiranud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles