Virumaal on kohtute usaldusväärsus kõikuma löönud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärast kahe Virumaa kohtuniku töölt kõrvaldamist on liikvele läinud nali, et Virumaal on kasulikum osta kohtunik kui palgata advokaat.

Viru maakohus on viimase kahe kuu jooksul jäänud ilma kahest kohtunikust, kes on jäänud vahele altkäemaksuga või keda kahtlustatakse altkäemaksu nõudmises. Detsembri algul kinni võetud Mihhail Komtšatnikov on juba süüdi mõistetud, üleeile kinni peetud Jüri Sakkart võeti täna vahi alla, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Virumaa juhtivprokurör Dilaila Nahkur-Tammiksaar arvab, et kahe kohtuniku vahelejäämine ei ole seotud kapo erilise tähelepanuga Kirde-Eesti kohtunike suhtes.

«Minu teada küll ei ole mingit erijärelevalvet, lihtsalt kapo on realiseerinud info, mis neile on laekunud, ja kui see tuli Viru maakohtu kohta, siis mis teha - tuleb tööd teha,» rääkis prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles