Kadaka ja maarjakase sisse peitub mälupulk

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjakask..
Maarjakask.. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

MTÜ Lõuna-Saaremaa Külade Selts hakkas koostöös osaühinguga Sakadak valmistama ja veebipoes müüma kadakast ning maarjakasest ümbriskestaga mälupulki.

«Tegemist on ühe ettevõtmisega teiste hulgas, mida oleme hulk aega nuputanud, et kohalikele käsitöölistele loovat rakendust leida. Teema, kuidas Saaremaa käsitööd atraktiivsemaks muuta, on kogu aeg päevakorras olnud,» ütles MTÜ Lõuna-Saaremaa Külade Selts juhatuse liige Ahti Kuris, kirjutab Meie Maa.

Hiinas toodetud mälupulkadele paigaldatakse kadakast ümbris Randvere vanas koolimajas erinevate fondide toel sisustatud OÜ Sakadak käsitöökojas, kus saavad tööd erivajadustega inimesed, kes on spetsialiseerunud just kadakast käsitöötoodete valmistamisele.

Mälupulki hakatakse esialgu müüma veebipoe art-craft.eu kaudu, kuid peagi ka käsitöökauplustes ning neile on võimalik tellida graveeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles