Helsingi politsei: seksinarkootikum MDPV on tõsine probleem

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: www.poliisi.fi

Helsingi politsei kinnitusel on ergutavast ja seksuaalset iha tõstvast ohtlikust narkootikumist MDPV saanud tõsine probleem.


Soome meedia kirjutas MDPVst eelmise aasta juunis. Sügise ja talve jooksul on see levinud üle kogu riigi, kirjutab Iltalehti.

Üks murelik naine rääkis, et amfetamiini meenutav pulber on põhjustanud tema tutvusringkonnas mitmeid ohtlikke olukordi. Üks tuttavatest on selle kasutamise tagajärjel surnud, üks sattunud haiglasse ja kolmandat tabas psühhoos. Ainet ostnud inimesed arvasid, et tegemist on amfetamiiniga.

Helsingi politsei narkoüksuses töötav Jari Pynnönen rääkis ajalehele, et temani pole ükski surmajuhtum jõudnud, kuid ega see võimatu pole.

Pulbrit tarbinud inimesed tunnistavad, et ainet ergutab ja tõstab seksuaalset iha. Selle mõju kestab 3-6 tundi. Aine pruukimisele järgneb peavalu ja masendus.

Pynnöneni sõnul muudab MDPV ohtlikuks see, et aine tekitab kiiresti sõltuvust. Tänavakaubandusest hangitud aine puhul pole kohe ka päris selge, millest see tegelikult koosneb. Seksinarkootikumi hind tänavakaubanduses kõigub 20-30 euro vahel (313-470 krooni).

Praegu pole selge, kus ja kuidas sünteetilist ainet valmistatakse ja kuidas see Soome on jõudnud. Selle tarbijate hulka kuuluvad erinevatesse ringkondadesse kuuluvad inimesed, nagu on see amfetamiini puhulgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles