Arenduskeskus ootab mälestuskilde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu sügisel möödus 50 aastat Valgamaalt Taheva vallast pärit pimeda kutselise laulja Artur Kriiski surmast. Temast ja tema saatusekaaslastest on koostamisel raamat.

Seoses nimetatud tähtpäevaga ja et mullu tähistati laulja sajandat sünniaastapäeva, korraldasid Eesti Pimedate Muuseumi ja Tartu Nägemisvaegurite Arenduskeskuse sõbrad bussimatka oma saatusekaaslase kodukohta.

Sõidu üks eesmärk oli vähendada tänuvõlga oma unustatud laulja ees, samuti sooviti teada saada, missuguses olukorras on tema kunagine kodu, kus on tema haud Hargla kalmistul, ja püüda leida teda tundnud inimesi.

Kaasas oli omal ajal naisoktetis Laine laulnud ja Kriiski koolivenna Arnold Selge muusikaõpetajast tütar Anne-Ly Mändmets, kes meenutas lapsepõlves Taheva kandis veedetud aega.

Tartu pimedad solistid külastasid paljusid Eesti kultuuri- ja rahvamaju aastani 1972. Neist muusikuist on koostamisel raamat. Kes mäletab Artur Kriiski või kontserte, võib endast märku anda telefonil 5690 8945, e-aadressil Aldo.Kals@mail.ee või aadressil Kalda tee 14-63 Tartu 50703. Iga mälestuskild on oodatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles