UNICEF: Haitil vajab abi arvatust enam lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiti koolilapsed
Haiti koolilapsed Foto: NYT / Scanpix

Viimastel nädalatel koguneb Eesti Punase Risti ja UNICEFi arvetele annetusi Haiti maavärinas kannatanud elanike tarbeks üha visamalt, kuid samas suureneb seal üha abi vajavate laste arv.

Abiorganisatsioonidele oli tänaseks Haiti inimestele annetatud 852 000 krooni - UNICEF Eesti Rahvuskomitee toetusarvetele oli tänahommikuse seisuga 663 annetajat kandnud üle ligi 258 000 krooni ja Eesti Punase Risti annetuskontole 1268 inimest veidi üle 594 000 krooni.

UNICEF püüab koostöös Haiti ametnike ja saabunud päästetöötajatega abistada eeskätt neid lapsi, kes on kaotanud oma kodu ja vanemad või mingil põhjusel ei leia neid.

«Katastroofipiirkondades on loodud infopunktid, kus püütakse abistada lapsi ja vanemaid, et perekond taas kokku viia. Samas jätkatakse ajutiste telk-koolide tegevust,» rääkis UNICEFi esindaja Eestis Toomas Palu.

Üheks suuremaks probleemiks on tema sõnul tõusnud kõige muu kõrval ka toit, mille jagamist on väga raske korraldada. Seepärast toitlustab UNICEF lapsi nende ajutistes koolides ja kogunemispunktides. «Abivajadus aga suureneb vaatamata kõigile jõupingutustele, sest abi vajavaid lapsi tuuakse iga päeva juurde,» tõdes Palu.

Mõlemad abiorganisatsioonid jätkavad annetuste kogumist.

Eelmise nädala lõpus Haitilt naasnud infospetsialisti Indrek Juhansoni sõnul teevad haitilased juba ettevalmistusi peatselt saabuva tormiperioodi üleelamiseks, vahendas ERRi uudisteportaal.

Juhansoni kirjeldusel hakati juba usinalt puhastama tänavaid ning seal asetsevaid kanaleid, mis peaksid sademete vee linnast välja juhtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles