Gruusia laste rahvusansambel Bolneli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bolneli poisid tantsuhoos.
Bolneli poisid tantsuhoos. Foto: Erakogu

Valga linna elanikel oli eelmise nädala kolmapäeval, 18. juulil erakordne võimalus oma silmaga näha noori mägikotkaid Gruusiast. Gruusia rahvusansambli nimetust kandev kollektiiv Bolneli saabus Eestisse Keila linna ja Harju maakonna kutsel, et osaleda 20. rahvusvahelisel folkloorifestivalil Baltica 2007.

Lasteansambel Bolneli tegutseb Bolnisis, mis asub Tbilisist 60 kilomeetri kaugusel lõunas.

Tantsukooli Bolneli juht ja peakoreograaf on Koba Jgenty. Tema tantsukoolis saab õppimist alustada 7. eluaastast. Kooli lõpetanud noortest on enamus valinud professionaalse tantsija tee.

Eestit külastanud koosseisule oli see esimene välisreis. Laste vanus jäi 8 ja 12 aasta vahele. Eestis osales 26 tantsijat: 7 tüdrukut ja 19 poissi. Meil avanes võimalus jälgida Koba Jgenty treeningutunde mitmel korral. Tema tööd iseloomustab ülim täpsus ja distsipliin, pidev detailide lihvimine, ühtse terviku taotlus. Trennid kestsid pikalt ja olid väsitavad.

Kontserdi kava koosnes tantsudest, mis jutustasid Gruusiast ning selle maa ja rahva väärikast ajaloost. Tantsudes oli võitlust ja leppimist, armastust, rõõmu ja kurbust. Kõik see moodustas ühtse harmoonilise terviku.

Valgast lahkudes viis tee Võru folkloorifestivalile.

Suur tänu Valga linnavalitsusele, Valga kultuuri- ja huvialakeskusele, Eesti kultuurkapitali Valga maakonna ekspertgrupile ja tantsukooli Joy juhile Valgas korraldatud meeldiva vastuvõtu eest.

Lisaks korraldas Joy külalistele lühiesinemise Lätis Valka kultuurimajas, kus toimus rahvusvahelise harrastusteatrite festivali lõpetamine.

Oli meeldiv kogeda, et südasuvises Valgas leidus nii palju huvilisi, kes tulid seda elamuslikku ja ülitemperamentset kontserti jälgima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles