Taavi Aas: linnahall renoveeritakse muinsuskaitse nõudeid järgides

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahall.
Tallinna linnahall. Foto: Liis Treimann.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul ei tarvitse muinsuskaitseamet linnahalli rekonstrueerimise plaanide pärast muret tunda.


«Loomulikult arvestatakse linnahalli rekonstrueerimise ja renoveerimise projekti koostamisel kõigi arhitektuurimälestisele seatud eritingimustega,» ütles Aas Raepressi vahendusel. «Muretsemiseks ei ole vähimatki põhjust. Tõepoolest ei ole linahalli ja lähiala projektdokumentatsiooni muinsuskaitseametile veel esitatud, kuid seda sel lihtsal põhjusel, et see on alles ettevalmistamisel.»

«Rõhutan veel kord, et linnahalli kohta on väljastatud muinsuskaitse eritingimused ja kogu tegevus peab lähtuma nendest. Esitame muinsuskaitseametile kõik projektiga seotud materjalid niipea kui on tekkinud midagi, millele muinsuskaitse eritingimustele vastavuse kohta muinsuskaitsjate arvamust küsida,» lubas Aas.

Muinsuskaitseameti peadirektor Kalev Uustalu saatis möödunud nädalal linnavalitsusele kirja, milles väljendab muret selle üle, et tema ametkond luges muinsuskaitse all oleva linnahalli renoveerimisplaanidest ajakirjandusest, kuigi sellise ehitise juures tehtavad muudatused tuleb juba projekteerimise järgus muinsuskaitseametiga kooskõlastada.

Aasa sõnul on seni ajakirjanduses räägitud üksnes võimalikest linnahalli rekonstrueerimise rahastamise variantidest. «Finantseerimislahendustele muinsuskatse eritingimused mingisuguseid piiranguid ei sea. Seega ei ole ka midagi muinsuskaitsjatega kooskõlastada olnud,» selgitas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles