Noorteromaani konkurss tõstatas sallimatuse probleemi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjastuse Tänapäev noorteromaani võistluse võitjate autasustamine. Pildil on II preemia pälvinud Ketlin Priilinn auhinnalepingut sõlmimas kirjastuse Tänapäev juhi Tauno Vahteriga.
Kirjastuse Tänapäev noorteromaani võistluse võitjate autasustamine. Pildil on II preemia pälvinud Ketlin Priilinn auhinnalepingut sõlmimas kirjastuse Tänapäev juhi Tauno Vahteriga. Foto: Peeter Langovits

Noored kirjanikud saavad ainest eestlaste sallimatusest, selgus noorteromaani konkursi parimate premeerimisel.

Kirjastuse Tänapäev ja Eesti Lastekirjanduse Teabekeskuse korraldatud konkursile laekus rohkem töid kui kunagi varem, noorteromaan on Eestis probleemromaan, ütles «Aktuaalsele kaamerale» konkursi üks korraldajatest, kirjastuse Tänapäev juht Tauno Vahter, kes võttis sel aastal vastu kolm korda rohkem töid kui eelmisel korral, vahendas ERR Uudised.

«Noorte keelekasutus oli läinud kaasaegsemaks, keskmine tase oli natuke tõusnud ja esimese otsa tööde hulgas oli ka uuemaid teemasid,» rääkis Vahter.

Üheks uueks teemaks on rassism - Reeli Reinaus kirjutas poisist, keda koolis kiusatakse sest ta ema on valge ja isa mustanahaline, see käsikiri pealkirjaga «Must vares» pälvis noorteromaani konkursil esikoha.

Teise koha pälvinud Ketlin Priilinna käsikiri «Sefiirist loss» jutustab homoseksuaalse poisi kiusamisest koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles