Ligi: tundub, et linn vahendab meile laenupakkumist

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits

Kuigi Tallinna linnavalitsus on saatnud rahandusministeeriumile kirja, milles püüab abi saada Linnahalli küsimuses, jääb ministeeriumile sellest mulje kui ettepanekust laenukoormat suurendada.


Jürgen Ligi sõnul ei selgu ministeeriumisse saadetud kirjast päris täpselt, kas Tallinn palub riigilt USA firma laenu garanteerimist või tahaks linn hakata ministeeriumiga alles asja üle arutama. «Minu arvates vahendab linn riigile laenupakkumist,» märkis Ligi.

Ministri kinnitusel pakutakse riigile laenu kogu aeg. «Meie eelarvepositsioon on hea, aga me ei vaja lisalaene. Vajadused on meil kaetud väga soodsatel tingimustel,» ütles Ligi. Tema kinnitusel on positsioon hea just selle pärast, et riik kaalub iga kulutust väga hoolega ning kellegi äriprojekte ei taga.

«2,8 miljardit on Tallinna mastaapides ka mõeldamatu summa. Tallinna enda laenuvõime on praktiliselt ammendatud,» sõnas rahandusminister.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas kõneles täna, et kui riik on Linnahalli kaitstavaks objektiks tunnistanud, siis oleks loogiline, et riik aitab linna ka halli hooldamisel ja ülalpidamisel. Minister Ligi leidis, et eelised, mis Tallinnal on pealinna staatuse, asukoha ja suurte tulude näol, ei võta talt kohustust teha ka kulusid enda arendamiseks. «Riik panustab kultuuri kogu Eestis, sealhulgas Tallinnas. Aga seejuures on tal kindlad prioriteedid, mida laenupakkumised ei muuda,» rääkis Ligi.

Kui Postimees palus ministri hinnangut Tallinna linnavalitsuse jaanuarikuisele pressiteatele, milles kinnitatakse USA valitsuse garantiid, siis vastas Ligi, et ta ei oska maaväliseid nähtusi hinnata. «Aga põnev oli nende arengut televiisorist jälgida küll. Maistest asjadest arutame linnapeaga tuleval nädalal Tallinna investeeringuid ja eelarve seisu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles