Sotsiaaltöötajad: hoolealustelt raha laenanud kolleeg kahjustas meie mainet

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palupera sotsiaaltöötaja Anne Tutk.
Palupera sotsiaaltöötaja Anne Tutk. Foto: TV3

Sotsiaaltöötajate hinnangul kahjustas nende Valgamaal töötav kolleeg Anne Tutk oma hoolealustelt raha laenates ja nende nimel sms-laene võttes kõigi sama tööd tegevate inimeste mainet.

Eile TV3 uudistes kajastatu põhjal on tegemist kahetsusväärse juhtumiga, mis kahjustab Eesti sotisaaltöö kui professiooni, sotsiaaltöö spetsialistide ja avaliku teenistuse mainet, teatab sotsiaaltöö assotsiatsiooni eetikakomitee oma avalduses.

«Antud juhtumi puhul on sotsiaalnõuniku vastutustundetu ja kriminaalne tegevus tekitanud sotsiaaltöö klientidele moraalset ja materiaalset kahju. Sotsiaalnõunik on rängalt eiranud sotsiaaltöö eetika nõudeid,» rõhutavad pöördumise koostajad.

Assotsiatsioon mõistab hukka Palupera valla sotsiaalnõuniku Anne Tutki tegevuse.

Samuti leiavad sotsiaaltöötajad, et erialase kõrghariduseta inimesed ei tohiks töötada sotsiaalvaldkonna ametikohtadel, mis oma töö sisu poolest eeldavad erialast kõrgharidust.

«Sotsiaalnõunikud on igal juhul sellise kategooria ametnikud, kellele tuleb seadusega kehtestada sotsiaaltöö erialase kõrghariduse nõue. Muidugi ei anna hariduse nõue täielikku garantiid taoliste juhtumite vältimiseks, kuid tõenäoliselt valivad sotsiaaltöö eriala siiski inimesed, kellel on kõrge moraal ja eetilised tõekspidamised,» seisab pöördumises.

Valgamaa Palupera valla sotsiaaltöötaja Anne Tutk on kahtlustuse kohaselt vallaelanikelt suure rahasumma kokku laenanud. Seejuures ka oma hoolealustelt, kes ei ole võimelised oma tegusid adekvaatselt hindama.


Naine laenas TV3 andmetel raha 10-15lt vallaelanikult, lisaks olevat ta oma hoolealuste andmeid kasutades ka sms-laenu võtnud.


Juhtunut asus uurima politsei. Sotsiaaltöötaja Anne Tutki kinnitusel kavatseb ta raha tagasi maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles