Eesti Ekspress hakkab ilmuma ajakirja formaadis

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Eesti Ekspress.
Ajaleht Eesti Ekspress. Foto: Marina Puškar

Senise suureformaadilise nädalehe Eesti Ekspress asemel hakkab alates märtsi keskpaigast ilmuma väiksem, ajakirja meenutav väljaanne.

Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi ütles «Aktuaalsele kaamerale», et tegelikult ongi Ekspress olnud formaadilt ajaleht, kuid sisult pigem ajakiri, vahendas ERRi uudisteportaal.

Hõbemägi sõnul muutub väline formaat väiksemaks, kuid põhiline - uuriv ajakirjandus - ei kao kusagile. «Osasid žanre oleme põhjalikult uuendanud: oleme välja töötanud usutluse, meil on blogiformaate, twitterlikke formaate, mis lubavad ajakirjanikel ise säutsuda ja säutsujaid mujalt neid otsida,» tutvustas peatoimetaja.

Meediakriitik Tiit Hennoste tervitab Ekspressi muudatusplaani ning tema hinnangul on ajaleht ka praegu olnud üsna ajakirjalik. Ta lisas, et terves maailmas on paberajakirjandus kriisis ning Ekspress näitab, kuidas oleks võimalik paberväljaandel säilida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles