IRL: uuring näitab heakskiitu valitsuse poliitikale

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupallid IRLi valimispeol.
Õhupallid IRLi valimispeol. Foto: Toomas Huik

Tänane Postimees avaldas värske uuringu, mille järgi on toetus IRLile võrreldes eelmise aasta novembriga langenud kaks protsenti, partei näeb selles pigem valijate rahulolu võimuerakondade tööga.


Kui riigikogu valimised toimuksid pühapäeval, annaks Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) poolt oma hääle 13 protsenti valijaist, samapalju oleks neil valijaid olnud eelmise aasta oktoobris. Eelmise aasta novembris oleks neil valijaid olnud aga 15 protsenti.

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Margus Tsahkna sõnas, et kahjuks on uuring väikese valimiga - 770 inimest, ja mitte järjepidev. «Puuduvad andmed näiteks detsembri kohta, mis teeb sellest järelduste tegemise keeruliseks,» sõnas ta.

«Valitsuserakondade poliitika on sisuliselt heaks kiidetud, kuna meie ühine toetus tähendaks IRLile ja Reformierakonnale selget enamust. Meie jaoks on peamine töökohtade loomine, riigi majanduse jalgadele tõstmine ning hoolimine inimestest,» lisas Tsahkna.

Sama uuring näitab ka Keskerakonna valijate arvu kahanemist kahe protsendi võrra. «Üldistusi teha püüdes näitab see siiski ilmselt, et Keskerakonna poolt enne kohalikke valimisi varjatud Tallinna linna väga tõsine olukord on hakanud inimesteni jõudma, nii eestikeelsete kui vene keelt rääkivate valijateni, mis on põhjustanud ka Keskerakonna toetuse languse,» sõnas IRLi peasekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles