Rekordkoguse metamfetamiini süüasja osaline on tagaotsitav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on metamfetamiini tootmise vahendite mulaaž, mida kasutatakse politseinike väljaõppel.
Pildil on metamfetamiini tootmise vahendite mulaaž, mida kasutatakse politseinike väljaõppel. Foto: SCANPIX

Kohus kuulutas reedel tagaotsitavaks rekordkoguse metamfetamiini süüasja ühe osalise, kuna mees ei ilmunud kohtuistungile.

Kohus soovis reedel algust teha enam kui 36 kilogrammi narkopulbri käitlemises süüdistatava 40-aastase Maksimi, 33-aastase Vladimiri ja 37-aastase Sergei süüasja arutamisega, kuid Sergei ei ilmunud kohtusse. Seetõttu otsustas kohus väljastada tema vahistamismääruse, kuulutas mehe tagaotsitavaks ning lükkas protsessi algusaja edasi septembrisse.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab kõiki kolme meest narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises isikute grupis suure varalise kasu saamise eesmärgil. Süüdimõistmise korral ootab mehi kuni eluaegne vangistus.

Põhja prefektuuri narkopolitseinikud jõudsid rekordilise uimastileiuni tunamullu 10. juunil, kui Tallinnas ühe garaažiboksi läbiotsimisel leiti 36,5 kilogrammi metamfetamiini ning 5,2 kilogrammi hašišit. Samal ajal peeti mastaapses uimastiäris kahtlustatavana kinni ka Vladimir, Sergei ja Maksim, kellest kaks on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud.

Kohtupraktikas loetakse metamfetamiini suureks koguseks kolme grammi ainet ehk kogust, millest piisab narkojoobe tekitamiseks kümnele inimesele. Seega oli tegemist hiigelsuure uimastilaadungiga, millest oleks narkojoobe saanud ligi 70 000 inimest. Tänavamüügis oleks kurjategijad teeninud amfetamiiniga üle 16 miljoni krooni.

Tegemist on tavalisest amfetamiinist oluliselt ohtlikuma ainega ning varem polnud politsei seda Eestis tänavatelt eriti kätte saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles