Terroriakt lõpetas India vaikelu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pune linna restoranis plahvatanud pomm oli esimene suurem terroriakt pärast Mumbai rünnakuid.
Pune linna restoranis plahvatanud pomm oli esimene suurem terroriakt pärast Mumbai rünnakuid. Foto: AP / Scanpix

India lääneosas asuvas Pune linnas plahvatas laupäeva õhtul ühes rahvarohkes restoranis võimas pomm, mis tappis vähemalt üheksa inimest ja vigastas veel kümneid.

Politsei teatel oli lõhkeseadeldis peidetud seljakotti, mis jäeti laua alla Saksa Pagarikoja nime kandvas restoranis, kus armastavad käia juudid ja eurooplased, vahendasid AFP ja Reuters.

Hukkunutest kaks olid kinnitatud andmetel välismaalased - itaallanna ja iraanlane.

Haavata sai üle poolesaja inimese, nende seas tosin välismaalast - iraanlased, sudaanlased, nepallased, jeemenlane, taivanlane ja sakslane.

See oli esimene suurem terroriakt riigis pärast rohkem kui aasta tagust Mumbai verekampaaniat. Esialgu pole võimudel aimu eilse rünnaku teostajatest.

Keegi esialgu vastutust rünnaku eest ei võtnud, kuid vaatlejate sõnul seab see kahtluse alla India ja Pakistani dialoogi, mille taasalustamisest sel nädalal teada anti.

Samas võib ka olla, et seekordse rünnaku taga on India oma islamistid või isegi hindu äärmuslased, kes minevikuski sarnaste pommitamiste puhul on kahtluse alla sattunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles