Neeme Korv: kaks kärbest ühe hoobiga

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Peeter Langovits

Olin ütlemata pettunud, kui omal ajal selgus, et Tallinna Admiraliteedi basseini alale meremuuseumi ikka ei tule ja selle asemel koledaid kaubanduskeskusi ehitatakse.

Olin pettunud ka siis, kui meie paljunäinud jäämurdja Suur Tõll nii-öelda nurga taha, Lennusadamasse saadeti. Sadama omandisuhetega oli teadupärast pikka aega nagu oli ja näis, et tema lähetamine mitte just päris kindlale alale oli kultuurimälestise seisukohalt ohtlikki. Küllap teatud taustaga mehed juba teavad, kuidas tülikatest objektidest vabaneda…

Õnneks kartsin ilmaaegu. Juba esimesed Lennusadamas läbi viidud merepäevad andsid lootust, et asjad võivad lõpuks võtta soodsa pöörde, ja edasine on seda vaid kinnitanud. Nüüd on vesilennukite angaaride hange välja kuulutatud ja euroraha toel saab ettevõtmine uue hoo. Nii saavad lahenduse korraga kaks pikka aega vindunud probleemi: Lennusadama ja meremuuseumi tulevik.

Päev, mil Lembit, vanim allveelaev maailmas, mida vees hoitakse, viimaks angaari varjule pääseb, saab olema tähtis päev nii meie museoloogiale kui merekultuurile. See ületab rahvusvahelisegi uudisekünnise!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles