Hommikuks oli laekunud üle 80 000 tuludeklaratsiooni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamus inimesi esitab tuludeklaratsiooni elektrooniliselt.
Enamus inimesi esitab tuludeklaratsiooni elektrooniliselt. Foto: Liis Treimann.

Maksu- ja tolliameti (MTA) teatel oli hommikul kella üheksaks elektrooniliselt esitatud juba üle 80 000 tuludeklaratsiooni.


MTA peadirektori Enriko Aava sõnul oodatakse sel aastal kokku umbes 677 000 deklareerijat. Eelmisel aastal oli esitajaid 675 000, neist 90 protsenti esitas tuludeklaratsiooni elektroonselt.

Täna hommikul kella 9ks oli elektroonselt esitatud 80 064 tuludeklaratsiooni, tagastamisele kuuluv tulumaksu summa on nende põhjal 329,6 miljonit krooni, juurdemaksmisele kuuluv tulumaks 1,16 miljonit krooni.

Eelmisel aastal esitati esimese päeva jooksul (tööpäeva lõpuks) ligi 152 000 elektroonilist tuludeklaratsiooni. Kui deklaratsioon on esitatud e-maksuametis ja deklareeritud andmed ei vaja täiendavat kontrolli, tagastatakse enammakstud tulumaks tuludeklaratsioonis märgitud pangakontole 5 tööpäeva jooksul pärast deklaratsiooni esitamist, kuid mitte enne 26. veebruari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles