Miilitsakontroll OMONis orje ei leidnud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OMONi võitlejad
OMONi võitlejad Foto: Reuters / Scanpix

Moskva riikliku siseasjade osakonna korraldanud juurdlus, mille ajendiks oli ajalehes The New Times ilmunud artikkel «OMONi orjad», ei toonud välja fakte meedias ilmunud kriitika kinnitamiseks.


Moskva miilitsaülem Vladimir Kolokoltsevi sõnul tuli uurimise käigus välja, et OMONi võitlejate allkirjad, mis on artikli aluseks olnud materjalidel, ei lange kokku nende meeste allkirjadega muudel dokumentidel, vahendas

Interfax.

Kolokoltsevi sõnul esitati kohtusse hagi au ja väärikuse kaitsmiseks ning nõue moraalse kahju hüvitamiseks.

Küsimusele, millest juhindusid artikli autorid, vastas miilitsaülem, et «selle taga on teatud jõud».

Püüdlused kõigutada poliitilist paati, tekitada dissonantsi Moskva miilitsa ridades, reeglina millegi heaga ei lõpe, lisas ta.

Artikkel, milles kajastati Moskva OMONi II pataljoni võitlejate igapäevaelu, ilmus The New Timesis 1. veebruaril. Samal päeval lükkas eriüksuse juhtkond ümber väited, nagu piiraksid pataljoni juhid võitlejate õigusi, sundides neid tööle ettenähtust rohkem ja teenima neile raha.

Lisaks sellele ähvardas siseasjade osakond kaevata artikli autori kohtusse.

Uurimise käigus tuli ilmsiks, et artiklis allikatena nimetatud OMONi võitlejad selle koostamise ajal eriüksuses enam ei töötanud. Lisaks sellele kahtlustatakse mehi riisumises.

Hiljem lükkasid OMONlased artiklis avaldatud väited ka ise ümber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles