Liksutovi ja Glinka varandus kasvas aastaga ligi 5 miljardi krooni võrra

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Liksutov.
Maksim Liksutov. Foto: AFP / Scanpix

Ajakirja Finans Venemaa rikkaimate elanike edetabelile tuginedes on Eestiga seotud ärimeeste Sergei Glinka ja Maksim Liksutovi isiklik vara aastaga kasvanud 150-lt miljonilt dollarilt 360 miljonile dollarile ehk kahepeale kokku 420 miljoni dollari võrra.


Seejuures hõivasid Eesti juurtega Vene ärimehed edetabelis vastavalt  43. ja 41. koha, kirjutab venekeelne Postimees.ee.

Kokku on edetabelis 500 ettevõtjate perekonda, kellele kuulub kokku 139,9 miljardi dollari eest kapitali.
Aasta tagasi oli edetabeli ühendkapitali maht 75,9 miljardit dollarit, kriisieelsel 2008. aastal aga 221 miljardit.

Kahe ärimehe kõige säravam viimase aja projekt on Šeremetjevo lennujaama Moskva kesklinnaga ühendav raudtee. Liksutovile ja Glinkale kuuluva TransGrupi omanduses on tütarfirma Delta-Trans Invest kaudu 76 protsenti Aeroekspressi aktsiatest, ülejäänud osa omanik on Šeremetjevo lennujaam.

Varem tegeles firma aktiivselt Venemaa päritolu kivisöe transiidiga läbi Eesti sadamate.

Vene firma Transkonteiner kodulehel kirjutatakse, et ettevõtte nõukogu liige Maksim Liksutov sündis 19. juunil 1976 Eestis Loksal. 1996.aastal lõpetas ta Plehhanovi nimelise majandusakadeemia ökonomistina ning 2005. aastal sõjateaduste akadeemia, misjärel Liksutov valiti akadeemia professoriks.

Sergei Glinkast on teada, et ta sündis 1966.aastal.

Venemaa rikkurite nimistusse sattus veel üks Eestiga seotud ärimees. Erinevalt Liksutovist ja Glinkast suurendab Vladimir Antonov oma kohalolu Balti riikide majandustes. Venemaa Investbanki juhatuse esimehe asetäitjale kuulub 67 protsenti Leedu Snoras pangast ja 31,2 protsenti Läti Krajbankast. Snoras avas oma filiaali ka Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles