Soome laadijad ähvardavad sadamate sulgemisega

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome laadijad ähvardavad 4. mail streikida.
Soome laadijad ähvardavad 4. mail streikida. Foto: Reuters / Scanpix

Soome auto- ja transpordiala töötajate ametiühingu AKT teatel võivad põhjanaabrite sadamatöötajad alustada 4. märtsil streki, mis võib halvata laevaliikluse ja takistada kaubavahetust.


AKT esindaja Hilkka Ahde teatas varem, et ametiühingud alustavad streiki juba 19. veebruaril, kui ametiühingud ja tööandjad uue kollektiivlepingu tingimustes kokkuleppele ei jõua. Hiljem selgus siiski, et sel päeval peavad sadamatöötajad siiski töökohustusi täitma, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Soome tööministeerium on kuupäeva nihutanud, mistõttu saab streiki alustada ainult 4. märtsil,» lisas Ahde, kelle kinnitusel on ministeeriumil õigus streigi kuupäeva edasi lükata.

Riikliku lepitaja Esa Lonka kinnitusel alustavad ametiühingud ja tööandjad uusi kõnelusi reedel. «Me loodame väga sel korral lahenduseni jõuda, kuid me läheme streigiga edasi, kui läbirääkimised tulemusi ei too,» hoiatas Ahde.

Töö on ähvardanud peatada hinnanguliselt 3100 alalise lepinguga ja 400 ajutise töölepinguga laevade lastijat, kes on ametiühingu liikmed. 2. veebruaril toimunud sanktsioneerimata streik halvas seitsme Soome sadama töö.

Ajutise tööjõu kasutamine ja vaidlus tööaegade üle on tekitanud Soomes tõsiseid erimeelsusi juba aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles