Leedu peaminister ei pelga vähemusvalitsust

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Andrius Kubilius.
Leedu peaminister Andrius Kubilius. Foto: SCANPIX

Leedu peaminister Andrius Kubilius teatas, et ei näe erilist probleemi selles, kui peaks jääma vähemusvalitsuse juhiks, teatab uudistevõrk ELTA.

Sellise vastuse andis konservatiivist Kubilius koalitsiooni kuuluva Liberaalide ja Tsentristide Liidu esindaja Žilvinas Šilgalise teatele, et ta kaalub valitsusliidust lahkumist.

«Me ei kaalu praegu ühtki «kui»-d,» teatas Kubilius Leedu raadiole. «Šilgalis on alati näidanud välja teatud isepäisust, isegi koalitsioonis. Seetõttu pole erilist vahet, kas ta jääb või lahkub. Ja poliitiline aritmeetika iseenesest ei muutu sellest, kas meil on 70 või 71 häält [parlamendis].»

Kubilius märkis, et ka Lääne-Euroopas leidub vähemusvalitsusi ja see ei takista neil tähtsate otsuste langetamist. «Mitmetes Euroopa riikides, eriti Skandinaavia naabrite juures, on vähemusvalitsus peaaegu traditsioon, mis töötab edukalt,» rääkis peaminister. «Ma ei näe põhjust, miks selline meetod ei võiks edukalt töötada ka Leedus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles