Kaadrid otsustavad

Vahur Afanasjev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kehaline kasvatus

Endine kehalise kasvatuse õpetaja oli peaaegu üksik inimene. Ta elas ühetoalises korteris Lasnamäe üheksakorruselise elumaja neljandal korrusel.

Ta tegeles endiselt kehalise kasvatusega. Kuna kooli teda enam ei lubatud, kasvatas ta nüüd iseenda maksa. Ta tegi seda alkoholi kuritarvitamise abil.

Pu(u)del

Endisel kehalise kasvatuse õpetajal oli kaks sõpra.

Ühte sõpra kutsuti pudeliks või putliks.

Teine sõber oli väike koer. Koera nahk oli roosa ja tagumik rokane. Seetõttu kutsuti koera puudliks.

Loom andis nime ka endisele kehalise kasvatuse õpetajale endale. Kuna tal olid nii koer kui naisterahva sugutunnused, kutsuti teda Koeramutiks.

Seltsis segasem

Päeval, mil Eesti Vabariigi president ära suri, seadsid Sööbik ja Pisik ennast sisse Koeramuti pähe.

Seal oli tore. Lõhnas odekolonni järele.

“Oi, kui tore, puhas inimene,” imestas Pisik.

“Vaatame veel,” vastas Sööbik.

Nad sõid ja vaatasid.

Tabletid

Naaberkorteris sõi perekond võileibu.

Võileivad oli valmistanud pereisa. Pereema imestas, miks on mees juba nädal aega nõnda tubli, et teeb ise igal hommikul võileivad valmis. Samuti üllatas mees teda õhtuti kakao ja saiakestega.

Tegelikult polnud imestamiseks põhjust.

Nii nagu Koeramutt söötis oma puudlile ussidevastaseid tablette vorsti sisse keeratuna, söötis pereisa pereemale suguhaigust ravivaid tablette maskeeritud kujul. Sel kombel vältis ta väga suurt peretüli.

Suguhaiguse nimi oli trihhomonoos. Trihhomonoos oli Sööbiku ja Pisiku kauge sugulane.

Uus president

Varsti valiti Eesti Vabariigile uus president.

Seekord otsustati rahvakirjanik Jaan Krossi kasuks, kes tundus olevat soliidne ja vitaalne ühteaegu.

Vähesed teadsid, et Jaan Krossi pärisnimi on ЧKO-29810б. ЧKO on venekeelne lühend, mis tähendab inimeselaadset küberneetilist organismi. Numbrid ja “b” täht näitavad, millise mudeliga on tegu.

Matused

Sööbik ja Pisik läksid trihhomonoosi matustele.

Nad sõid natuke pereisa. Siis võtsid nad pisut pruukosti pereemast. Lõpuks asusid nad lapse kallale. Kui parasiitidel häda peale tuli, lasid nad kõik sinnasamasse. Inimeste jaoks olid nende väljaheited halvad kemikaalid, kutsusid esile vägivaldset käitumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles