Taanit raputas maavärin

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taanit raputanud maavärina epitsenter oli Jüüti poolsaare looderanniku lähedal meres.
Taanit raputanud maavärina epitsenter oli Jüüti poolsaare looderanniku lähedal meres. Foto: earthquake.usgs.gov

Taani loodeosa tabas eile ootamatult tugev maavärin, mis senistel andmetel siiski suuri kahjustusi ega vigastusi inimestele ei põhjustanud.


Lääne- ja Põhja-Jüütimaad raputanud tõugete tugevuseks registreeriti 4,7 magnituudi, nende epitsenter asus Põhjameres umbes kümne kilomeetri sügavusel, edastas YLE Uutiset.

Ålborgi linn asub epitsentrist umbes 140 kilomeetri kaugusel, vahendas Euroopa-Vahemere seismoloogiakeskuse andmeid DPA.

Taani ja Gröönimaa geoloogiliste uuringute keskuse vanemteadur Stig Asbjørn Schack Pedersen tunnistas ajalehe Jyllands-Posten vahendusel, et maavärin oli selle regiooni kohta üsna tugev.

Enamasti raputavad seal tema andmetel maad 2,5 kuni 3 magnituudini küündivad seismilised tõuked. Taani ringhäälingukompanii DR teatel koges riik sama võimsat maavärinat viimati kaks aastat tagasi. Berlinske Tidende andmetel värises maa enne seda niivõrd tugevasti 1930. aastatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles