TÜ ei suuda avatud ülikooli õpet korraldada

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügissemestril häris TÜ avatud ülikooli keemiaõpetaja magistriõppe korraldamist ka kolimine vanast majast uude Chemicumi.
Sügissemestril häris TÜ avatud ülikooli keemiaõpetaja magistriõppe korraldamist ka kolimine vanast majast uude Chemicumi. Foto: Sille Annuk

Avatud ülikooli magistriõppes keemiõpetaja kvalifikatsiooni omandama asunud tudeng avastas end pidevalt Tartu Ülikooliga võitlemas, et teada saada, millal üldse õpe toimub ja mida õpetatakse.

Eelnevalt Tartu Ülikoolis (TÜ) kiitusega bakalaureuseõppe lõpetanud Martin Saar astus möödunud sügisel lisaks õpetajatööle koolis TÜ avatud ülikooli (AÜ) keemiaõpetaja erialale riigieelarvelisele kohale magistriõppesse. «Sügise saabudes ja lehtede kolletudes hakkasin muret tundma, miks õppetöö ei alga. Sellest ajast alates olen maadelnud TÜ loodus- ja tehnoloogiateaduskonna suutmatusega korrektselt läbi viia õppetööd,» alustab Saar oma murekirja ülikooli siselisti pool aastat pärast seda.

Pool aastat kestnud kirjavahetusest Saare ja ülikooli vahel selgub, et TÜ loodus- ja tehnoloogiateaduskond (LOTE) ei teadnud veel oktoobris, millal toimub AÜ tulevastele keemiaõpetajatele esimene õppesessioon, rääkimata sellest, milliseid õppeaineid seal loetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles