Portugal mälestab Madeira mudavoogudes hukkunuid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees koos oma lastega kodu jäänuste juures Madeiral Fuchnalis.
Mees koos oma lastega kodu jäänuste juures Madeiral Fuchnalis. Foto: AFP / Scanpix

Portugali võimud kuulutavad tõenäoliselt välja kolmepäevase riikliku leina, et mälestada mudavoogudes hukkunud 42 inimest.


Ametivõimude teatel langetab kriisinõukogu vastava otsuse täna, vahendas

BBC

.

Päästemeeskonnad jätkavad võimalike ohvrite otsinguid rusude seest. Kardetavasti võib hukkunute arv veelgi tõusta ja seda eriti saare kolmes kõrvalises piirkonnas.

«On äärmiselt tõenäoline, et me leiame veel hukkunuid,» ütles Madeira pealinna Funchali linnapea Miguel Albuquerque AFP-le.

Autod on maetud rusude ja muda alla, hooned on purustatud. Tulvavesi kandis inimesi Funchali erinevatesse piirkondadesse laiali.

Portugali mandriosast saadeti saarele appi parameedikuid ja tuukrid. Madeira pealinna rahvusvahelisele lennuväljale rajati ajutine surnukuur.

Osa küladest on jäänud täielikku isolatsiooni teede ja sildade purunemise tõttu. Mõnes piirkonnas on purunenud veevarustussüsteemid, katkenud on elektri- ja sideliinid.

Mudavoogudes ja tulvavetes sai viga enam kui 120 inimest. Portugal pöördus abipalvega Euroopa Liidu poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles