Valgustushanke vastu on huvi tundnud vaid Eesti firmad

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidusammas avati eelmise aasta juunis.
Võidusammas avati eelmise aasta juunis. Foto: Raigo Pajula

Kuigi SA Vabadussõja Monument juht Aivar Reivik rääkis täna, et võidusamba valgustushanke tingimused teevad võimatuks kohalike firmade konkureerimise, kinnitas kaitseministeerium, et seni on hanke vastu huvi tundnud eranditult Eesti firmad.


Kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna juht Martin Jaško sõnas, et praeguseks valgustushanke vastu huvi tundnud 12 firmat ja kõik need on Eesti ettevõtted.

«Niipalju kui meil on seni nendega kontakte olnud, siis paljud ütlevad, et töö on teostatav ja kvaliteetne lahendus igati saavutatav,» sõnas Jaško.

«Hankes on tõepoolest teatud nõudmised varasematele sarnastele projektidele,» möönis Jaško, kuid tema sõnul peab võitja varem teatud mahuga valgustuslahendusi teinud olema, sest võidusamba sisevalgustus ei ole see koht, kus üks firma peaks katsetama oma suutlikkust. «Ehk siis me soovime sellega tagada, et need kes pakkumisi teevad, oleksid reaalselt suutelised selle ellu viima,» rõhutas Jaško.

Hanke vastu huvi tundnud firmadest osadel on Soome taust, ühel firmal on koostöö Läti firmaga.

SA saab küsitust vähem raha

Sihtasutuse eelmise aasta lõpul esitatud taotluse 113 000 krooni hüvitamiseks rahuldab ministeerium osaliselt. «Nad soovivad raha, et oma tegevus lõpetada ja katta võidusamba avamisega tekkinud kulud. Oleme valmis hüvitama eelkõige need kulud, mis puudutavad veteranide toimetamist avapidustustele,» rääkis Jaško.

Tema sõnul ei ole tegemist varasemalt kokku lepitud kulutustega, mida kaitseministeerium peaks tasuma. «Nad taotlevad raha, mida ministeerium tavapäraselt eraldab mittetulundusühingutele ja sihtasutustele. Jagame seda raha igal aastal vastavalt vahenditele,» selgitas Jaško.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles