Soome meedia: Vancouveri olümpia on olnud meile katastroof

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlaste suurlootus Janne Ahonen jäi väikese mäe hüpetes neljandaks ning jättis suure mäe võistluse pärast esimest vooru pooleli.
Soomlaste suurlootus Janne Ahonen jäi väikese mäe hüpetes neljandaks ning jättis suure mäe võistluse pärast esimest vooru pooleli. Foto: AFP / Scanpix
Vancouveri olümpiamängudel hakkab täna pihta viimane võistlusnädal ja suur talispordiriik Soome on seni teeninud vaid ühe hõbemedali.

Eriti valusad on soomlaste jaoks olnud ebaõnnestumised suusahüpetes ning murdmaasuusatamises, kirjutab Reuters.

Nädalavahetusel toimunud suure mäe hüpetes jäi soomlaste parimaks 18. koht, samal ajal katkestasid meeste 15+15 km suusavahetusega sõidu soomlaste suurlootused Matti Heikkinen ja Sami Jauhojärvi.

«Olümpiafiasko,» kirjutas ajaleht Ilta-Sanomat pärast nädalavahetuse võistlusi.

«Soome on olümpipamängudel lihtsalt ninali kukkunud. Võime isegi katastroofist rääkida,» lisas Turun Sanomat.

Soomlaste seni ainuke medal on tulnud meeste lumelaua rennisõidus, kus Peetu Piiroinen võitis hõbemedali.

Soomlased juba kardavad, et Vancouveri olümpiamängudest võib saada nende läbi aegade kõige kehvem taliolümpia. Seni on soomlased kõige vähem medaleid saanud 1932. aasta Lake Placidi olümpialt, kus nende arvele jäi kolm medalit.

Enne Vancouveri mänge seadsid soomlased eesmärgiks koguda Kanadast 12 medalit.

«Võib alati loota, et meie suusatreenerid reisivad Mehhikosse ning peidavad end seal,» kirjutas Ilta-Sanomat. «Austraaliasse ei tasu neil minna, sest nende talispordi tase on meie omast kõrgem: neil on juba kaks medalit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles