Oprjat painas olümpia suurslaalomis katkestamiste jada

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deyvid Oprja Vancouveri olümpiamängudel
Deyvid Oprja Vancouveri olümpiamängudel Foto: Raigo Pajula

Vancouveri olümpiamängude meeste suurslaalomis sai eestlane Deyvid Oprja 66. koha, kaotades võitjale Carlo Jankale 22,95 sekundiga. Eestlane tõdes, et tulemus polnud kõige parem.

«Emotsionaalselt olin enne võistlust päris heas seisus. Füüsiliselt uskusin paremat seisu, aga avasõidu viimased 20 väravat olid juba päris kurnavad,» kirjeldas Oprja võistlust. «Teises sõidus tundsin end füüsiliselt paremini, kuid stardist ei saanud korralikult minema. Üsna alguses oli ka moment, kus kaotasin tasakaalu, suusk läks külglibisemisesse ja puutusin käega korraks maad.»

Oprja polnud oma etteastega rahul, kuna kogu võistluse vältel painas teda mõte, et ta peab mõõduvõtu korralikult lõpetama. See aga muutis mehe ebakindlaks.

«Omajagu mõjutas esinemist alateadlik vajadus lõpetada. See on tegelikult vale taktika, tegelikult tuleb keskenduda sooritusele ja selle tehnilisele küljele,» analüüsis Oprja. «Aga mul oli tiitlivõistlustelt ainult üks katkestamiste jada, nii et lõpetamise vajadus painas päris tugevasti.»

Sportlase sõnul võinuks ta kümme kohta ettepoole jõuda, kuid põhiline on, et finišis sai aeg kirja. «See jäi kripeldama. Samas jäin rahule, et sain olümpial märgi maha,» tõdes Oprja.

27. veebruaril asub Oprja uuesti võistlustulle. Sportlane loodab slaalomis paremat tulemust näidata.

«Nüüd on kolm päeva järgmise võistluseni. Homme teen suusavaba taastustreeningu, järgmised kaks päeva lähen mäele,» avaldas Oprja. «Järgmisel võistlusel on võimalused suuremad, kuid samas ka riskimoment kõrgem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles