Suislepas jäi tulle suur hulk eksootilisi lemmikloomi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suislepas põlenud majast jäi järele vaid ahervare.
Suislepas põlenud majast jäi järele vaid ahervare. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval Suislepa külas Tagametsa talus puhkenud tulekahjus hävis elumaja, inimesed õnneks kannatada ei saanud, kuid päästa ei õnnestunud pere lemmikloomi.


Põlengu ajal tööl olnud peremees Arvi Laande arvas, et tuli sai ilmselt alguse vabariigi aastapäevaks lauale asetatud küünlast, mille võis kass ümber ajada. Kodus oli sel hetkel ainult pere vanem tütar, kes suitsuanduri signaali peale teiselt korrusel alla tuli ja tagajärjetult tuld summutada üritas.

Tüdruk sai küll majast välja, kuid tulle jäid laste lemmikud: kaks koera ja kaks kassi, 16 madu, paar gekot, tarantel, kilpkonn, akvaariumikalad ja erilised prussakad.

Kodu kaotanud pere sai ajutise peavarju kohaliku taluniku Enno Feldveberi korteris, mille too oli kontori tarvis ostnud ja korda teinud. Paljud inimesed on Laande perekonda juba hädavajalikuga abistanud, sest oma kodunt ei õnnestunud neil midagi päästa.

«Suislepas on väga toredad inimesed,» ütles Arvi Laande koduküla rahva kohta, kes juba kolmapäeva õhtul neile appi tõttasid.

Head inimesed saavad annetusi teha Arvi Laande kontole Swedbankis 1105121634.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles