Tõmošenko kutsub valitsuse ja parlamendi erakorralisele istungile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina üleujutused.
Ukraina üleujutused. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina peaminister Julia Tõmošenko teatas täna, et kutsub riigi lääneosa tabanud tulvade tõttu kokku valitsuse erakorralise istungi, samuti palus ta erakorralisele istungile kutsuda parlamendi liikmed.

«Meie (valitsus) koguneme homme kell kaks istungile, kutsudes sellele kannatanud oblastite juhid, et kõiki neid küsimusi lahendada,» ütles Tõmošenko pühapäeval Ivano-Frankivskis toimunud nõupidamisel, teatas Interfax.

Ta selgitas, et istungil on kavas arutada pääste- ja taastamistööde korraldamist tulvadest kannatanud piirkondades ning raha eraldamist nendeks eesmärkideks.

Tõmošenko ei täpsustanud, kus valitsuse istung toimub - Kiievis või Ivano-Frankivskis. Varem ütles ta, et valitsuse liikmed töötavad Ivano-Frankivskis seni, kuni leiavad lahenduse kõik üleujutuse tagajärgede likvideerimisega seotud küsimused.

Peaminister viitas samuti, et arutada tuleks raha eraldamist agraarfondist ja riiklikust reservist, et kindlustada kannatada saanud piirkondade valmisolek külviperioodiks.

Pöördudes nõupidamisel esimese asepeaministri Oleksandr Turtšõnovi poole, palus ta teisipäeval või kolmapäeval kokku kutsuda ülemraada erakorraline istung, et arutada muudatuste tegemist riigieelarvesse, mis lubaksid eraldada raha stiihia tagajärgede likvideerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles